Het is heerlijk om natuurlijk en vrij te kunnen zingen, zeker als je zo’n dag hebt dat het echt lekker gaat. Moeiteloos kan je laag maar ook super hoog!  Je kan de klank precies zo sturen zoals jij hem hebben wilt en je stem klinkt helder alsof er een een zilveren randje op zit en vrij, zo vrij dat het voelt alsof je vleugels hebt. Helemaal zonder enige inspanning. Je krijgt er energie van en je voelt je heerlijk.

Bewustwording adem en lijf

Een goede pedagoog zal letten op hoe je ademt, hoe je erbij staat en je daarbij zo nodig corrigeren. Je leert jouw lijf beter kennen en gaat op zoektocht naar jouw stem. Het is altijd van belang om met beleid jouw stem zo te gebruiken dat je hem niet forceert. In principe kan iedereen leren om zijn stem goed te gebruiken.vlinder

Leer je vrij te voelen

De zanglessen zijn gericht om op een natuurlijk en ontspannen wijze om te leren gaan met je lijf.  Je leert de juiste spieren te gebruiken voor een mooie volle klank en welke spieren je juist dient te ontspannen. We werken aan training van de adem via ademtherapie en middels allerlei speelse oefeningen, zangtechniek en aan een lied. Ook oefenen we met de taal van de muziek; de notatie, ritmiek en muzikale aanwijzingen. Wanneer je met vaste regelmaat les krijgt en dagelijks minimaal 10 minuten oefent ga je merken dat je steeds meer controle krijgt over je adem, jouw stem en ook de klank en klankkleur. Bovendien wordt jouw muzikale kennis, volume en stembereik steeds groter.

CONTACT

Vaak gestelde vragen…