Helena Saelman

Zangpraktijk Soest

Natuurlijk vrij zingen

met het instrument dat je altijd bij je draagt

 

Het is heerlijk om natuurlijk en vrij te kunnen zingen, zeker als je zo’n dag hebt dat het echt lekker gaat. Moeiteloos kan je laag maar ook super hoog!  Je kan de klank precies zo sturen zoals jij hem hebben wilt en je stem klinkt helder alsof er een een zilveren randje op zit en vrij, zo vrij dat het voelt alsof je vleugels hebt. Helemaal zonder enige inspanning. Je krijgt er energie van en je voelt je heerlijk.

Bewustwording adem en lijf

Een goede pedagoog zal letten op hoe je ademt, hoe je erbij staat en welke spieren je spant en ontspant en je zo nodig daarbij corrigeren. Je gaat op zoektocht naar jouw stem en leert jouw lijf kennen. Waarbij het altijd van belang is om met beleid jouw stem zo te gebruiken dat je hem niet forceert. In principe kan iedereen leren om zijn stem goed te gebruiken.vlinder

Leer je vrij te voelen

De klassieke zanglessen zijn gericht om op een natuurlijk en ontspannen wijze om te leren gaan met je lijf.  Je leert de juiste spieren te gebruiken voor een mooie volle klank en welke spieren je juist dient te ontspannen. We werken aan training van de adem via ademtherapie en middels allerlei speelse oefeningen, zangtechniek en aan een klassiek lied. Ook oefenen we met de taal van de muziek; de notatie, ritmiek en muzikale aanwijzingen. Wanneer je met vaste regelmaat les krijgt en dagelijks minimaal 10 minuten oefent ga je merken dat je steeds meer controle krijgt over je adem en je stem maar ook de klank en klankkleur. Bovendien wordt jouw muzikale kennis, volume en stembereik steeds groter.

Leuk om te geven,
verrassend om te krijgen…

CONTACT

 

Vaak gestelde vragen…