John Stuart Reid

Oktober 2022

John is al 25 jaar bezig met onderzoek naar sound frequenties en de samenhang van geluid, licht, elektriciteit in het lichaam en bewustzijn.
 Het begon 25 jaar geleden toen hij in de koningskamer van de Egyptische pyramide van Gizeh akoestische experimenten deed en hiërogliefen zag verschijnen in het zand. Het was voor hem een levens veranderende ervaring. Tevens was de rugpijn waar hij al enige tijd last van had verdwenen en die is nooit meer terug gekomen. Hij vroeg zich af wat het biologische effect van de akoestische experimenten was en ging research doen met de cymascoop. Een cymascoop zet geluid om in visuele patronen. Een mooi voorbeeld vind je op https://soundmadevisible.com/videos/
Elke cel genereert elektriciteit maar waar komt de elektriciteit in het lichaam vandaan? Dat is door het water. Alles begint met geluid. Het water in de cellen vibreert en verandert van structuur als het de grens van de celwand ontmoet. Het wordt negatief geladen. Op 21⁰ C wordt er veel minder elektriciteit gemaakt dan op 37⁰C (gemeten in microampère). De elektriciteit in je lichaam produceert de warmte. Geluid is dus de wortel van warmte of hitte.
Het zenuwstelsel heeft elektrische eigenschappen. Gedachten zijn een neuronen activiteit en geven biochemische reacties en geluid. Gedachten zijn een aspect van bewustzijn. Geluid is de basis van bewustzijn in de vorm van gedachten. Ze zenden trillingsfrequenties uit die de zenuwen door het gehele lichaam geleiden. Geluid vibreert dus door je hele lichaam en dat creëert cymatische patronen door de membranen van de celwanden.

Geluid creëert licht. Geluid en licht zijn altijd met elkaar verbonden. Het licht is weer samengesteld uit de kleuren van de regenboog en deze kleurend zijn diep helend.
Zo bouwt infrarood licht een structuur in het water van de cellen.
Rood licht vermindert chronische pijn, vermindert rimpels, heelt psoriasis, dermatitis en littekenweefsel. 
Blauw licht is goed voor wondgenezing
Groen licht vermindert pijn, verbetert het energieniveau, 
Geel licht geeft cel-verjonging, is anti inflammatoir en detoxificeert.

 Het betekent dat geluidsfrequenties kunnen worden gebruikt om het immuunsysteem te boosten of te regenereren en verjongen. Hiervoor hebben ze gekeken naar het effect op witte bloedlichaampjes , macrofagen en rode bloedlichaampjes.
 Dompel je onder in mooie muziek, met name van kristallen – en Tibetaanse klankschalen, harp, didgeridoo en de menselijke stem.  20 Minuten heeft al effect. Je zou kunnen zeggen dat de celmembranen door mooie muziek worden gemasseerd.
 Een optimale stimulatie van de Nervus Vagus zit op 5-10 Hz. Dat geluid kunnen wij niet horen maar wordt wel geproduceerd door de boventonen in de muziek. In een laagfrequente omgeving wordt meer zuurstof geabsorbeerd/opgenomen door het lichaam dat een verjongend effect heeft. Het hart geeft de laagfrequente impulsen door middel van de hartslag, waardoor de zuurstof uit het bloed kan worden afgegeven. Muziek helpt meer zuurstof af te geven. Daarom is muziek bevorderend bij operaties en herstel.
Helend is bijvoorbeeld middeleeuwse muziek in een kathedraal terwijl je naar de glas in lood ramen kijkt. Dolfijnen kunnen zien in donker en modderig water door gebruik te maken van holografisch geluid. Geluid is van nature holografisch. Onze cellen gebruiken dat ook.
 Wat de stem betreft: we zingen in geluid en in infrarood licht en stimuleren daarmee de Nervus Vagus.
Geluid creëert ook heilige geometrie patronen. 
Het belang van natuurgeluiden als wind, whale songs, vogelgeluiden.
 Belang van kunstzinnige therapie, dans, kristallen.
 Voorbeeld is de muziek van Cacina Meadu en Anders Holte. Bv de Pleiadian Prayer van Anders Holte op YouTube te horen, rustgevende muziek met veel boventonen.

Het volgende is een greep uit de cursus, waaruit blijkt hoeveel er al bekend is en toegepast wordt:

Module 1: Frequentiegeneeskunde — De wonderbaarlijke genezende kracht van lichtfrequenties.

We beginnen met ons te concentreren op de helende kracht van lichtfrequenties en duiken diep in de relatie tussen geluid, licht, water en elektriciteit – en onthullen hoe hun gedeelde synergie de elektriciteit genereert die ons leven geeft.
We zullen de biologische mechanismen bekijken waarmee licht de genezingsreactie van het lichaam stimuleert. Daarna bespreken we enkele van de medische aandoeningen die kunnen worden ondersteund en verbeterd door infrarood licht en rood, blauw, groen en geel licht (gezamenlijk bekend als foto bio modulatietherapie) – inclusief pijn, vermoeidheid, perifere zenuwbeschadiging, psoriasis, dermatitis, wonden, fibromyalgie, migraine, cellulitis, rimpels en meer.
Leer hoe geluid infrarood licht creëert, dat het gestructureerde, water-opbouwende mechanisme in cellen aandrijft en op zijn beurt onze biologie aandrijft.
Bekijk een diepgaande demonstratie van hoe water elektriciteit opwekt – en leer over de relatie met gezondheid en infrarood licht.
Ontdek veel van de medische aandoeningen die kunnen worden ondersteund door frequentiegeneeskunde in de vorm van lichttherapie.
Beoordeel commerciële apparaten voor lichttherapie die veel medische aandoeningen op natuurlijke wijze kunnen helpen genezen.
Het verhaal van Dr. Zulia Frost over hoe een extreem pijnlijke verwonding door een auto-ongeluk haar uiteindelijk inspireerde om het FlexBeam-apparaat te maken dat pijn verlicht en een breed scala aan medische aandoeningen ondersteunt.

Frequentiegeneeskunde, deel 2 — Onderzoek naar de wonderbaarlijke genezende kracht van geluidsfrequenties.

Vervolgens zullen we ons concentreren op geluidsfrequenties ter ondersteuning van een breed scala aan medische aandoeningen. We onderzoeken het fascia-systeem van het lichaam, door veel wetenschappers beschouwd als het meridiaansysteem van het lichaam, niet alleen toegankelijk via acupunctuurnaalden, maar ook door sono-punctuur, waarbij het oude communicatiesysteem van het lichaam sonisch wordt gestimuleerd.
Dr. Mandara Cromwell, uitvinder van het Acoustic Meridian Intelligence (AMI)-apparaat. Ze zal CymaScope-video’s van belangrijke AMI-frequentiecodes laten zien en bespreken, waaronder een code die is ontworpen om meridianen te deblokkeren. De frequenties in het AMI-apparaat adresseren de acupressuur/sonopunctiepunten met sonische frequenties, omdat het gereflecteerde licht de helende cymatische geometrieën diep in de weefsels draagt.
De module zal dan de focus verleggen naar laagfrequente sonische stimulatie, ontdekt in Finland door Dr. Petri Lehikoinen. Zijn Physio Acoustic Sound Therapy (PAS) werd in de VS goedgekeurd door de FDA en in het VK door de BMA voor verminderde pijn, verhoogde bloed- en lymfecirculatie en verhoogde spierontspanning en mobiliteit. Het laatste deel van deze module zal zich richten op de resultaten van case study’s.
Ontdek de fundamentele aspecten van het fasciasysteem van het lichaam, dat in evolutie ouder is dan het zenuwstelsel van het lichaam – en waarvan nu door veel wetenschappers wordt aangenomen dat het de basis is van het door China ontdekte meridiaanstelsel.
Begrijpen hoe het meridiaanstelsel effectief kan worden gestimuleerd door sono-punctuur via de voetzolen.
Bekijk video’s van akoestische Meridian Intelligence-geluidscodes die zichtbaar zijn gemaakt door het CymaScope-instrument – en ontdek de fascinerende verbinding tussen Code 133 en het Chinese 5 Element-systeem.
Ontdek hoe zuurstof de sleutel is tot genezing in het lichaam en hoe meer zuurstof aan cellen wordt afgegeven als gevolg van specifieke geluidsfrequenties.
Duik in actuele casestudy’s die onthullen hoe een breed scala aan medische aandoeningen kan worden ondersteund door zowel Acoustic Meridian Intelligence-stimulatie als door Physio Acoustic Sound-therapie en Vibro Acoustic Therapy

Module 3: De holografische aard van geluid en muziek en de wetten van cymatica.

Het is tijd om een ​​spannende diepe duik te nemen in de holografische aard van geluid, een wereld van glinsterende schoonheid. We zullen voorbeelden van CymaScope-beeldvorming bekijken die ons een kijkje geven in de schoonheid van die normaal onzichtbare wereld.
We zullen ontdekken hoe het holografische aspect van geluid en muziek door onze cellen wordt gebruikt, en hoe dolfijnen holografisch geluid gebruiken om in donkere en troebele wateren te zien, en misschien met elkaar communiceren in een sono-picturale taal.
We zullen cymatica bespreken in het kader van de kwantumfysica en de wetten van cymatica en hun relevantie bij genezing onderzoeken.
Onze speciale gasten zijn de internationaal bekende musici Anders Holte en Cacina Meadu, die een miniconcert zullen verzorgen. Ze zullen ook The Power of One Tone-video tonen en bespreken, gemaakt met het CymaScope-instrument ter ondersteuning van de documentaire The 1 Field, met zijn glinsterende, holografische schoonheid.
Leer de principes van holografisch geluid en hoe het energie-informatie moeiteloos naar onze cellen overbrengt.
Verken de geluidswereld van dolfijnen, waarin ze zonder ogen kunnen zien door een mechanisme dat miljoenen jaren is geëvolueerd voordat de mens de beeldkracht van geluid herontdekte. 
Duik in de wereld van de kwantumfysica en begrijp de relatie met de cymatica wetenschap. Ontdek de wetten van cymatica en hun relevantie voor genezing.
Dompel jezelf onder in de glorieuze, multidimensionale muziek van Anders en Cacina. 
Bekijk een fragment uit de video The Power of One Tone, met zijn glinsterende holografische schoonheid, en leer hoe onze cellen de holografische gegevens ontvangen

Module 4: de rol van bewustzijn en intentie bij healing.

We beginnen met een discussie over de aard van gedachten en hoe hun wortel ligt in de sonische bio-moleculaire trillingen van neuronen, die de basis van bewustzijn kunnen zijn.
De bekende formule van muzikant en spiritueel leraar Jonathan Goldman, geluid + intentie = genezing, zal worden besproken met behulp van de CymaScope om een ​​van Lynne McTaggart’s gerichte intentie-experimenten te analyseren. 
Tsipi Raz, regisseur van de documentaire The 1 Field, zal ons vergezellen om haar ervaringen met de kracht van intentie te beschrijven, in het bijzonder met betrekking tot experimenten met levend bloed.
Onze tweede speciale gast is Annaliese Reid, de vrouw van John, die zichzelf genas van een levensbedreigende auto-immuunziekte door de kracht van het bewustzijn, toen haar artsen haar een “nocebo” gaven dat ze de rest van haar (korte) leven zou doorbrengen in een rolstoel.
Leer dat geluid kan worden beschouwd als de basis van bewustzijn en elke gedachte die opkomt.
Het is tijd om de therapeutische kracht van muziekinstrumenten te verkennen, waaronder moderne kristallen schalen en traditionele harpen, gongs, Tibetaanse schalen en het Didgeridoo-instrument – die elk zullen worden besproken in termen van spectrumanalyse en met CymaScope-video’s waarmee we kunnen zien hoe hun klanken water organiseren en structureren.
Met deze vier instrumenten zal een speciale reeks laboratoriumexperimenten worden uitgevoerd om – voor de eerste keer – de effecten van hun complexe soundscapes op de levensduur van rode bloedcellen en witte bloedcellen te onthullen.
Onze speciale gast is professor Jeralyn Glass, een kristallen kom-expert die een miniconcert zal spelen en het gebruik van kristallen kommen als therapeutische instrumenten zal bespreken — de beweging van lymfevocht in ons lichaam stimuleren… helpen ontgiften… dopamine-niveaus verhogen … het verminderen van cortisol… en het helpen van ons lichaam om een ​​stabiele en optimale homeostase te behouden.

Leer dat geluid kan worden beschouwd als de basis van bewustzijn en elke gedachte die opkomt.
Waardeer de waarheid van de formule van Jonathan Goldman: Geluid + intentie = genezing.
Zie krachtig bewijs voor de rol van intentie in een realtime bloedexperiment.
Hoor Tsipi Raz haar ervaringen beschrijven met de kracht van intentie.
 Hoor hoe Annaliese Reid zichzelf genas van een medisch “ongeneeslijke” ziekte, met behulp van bewustzijn en intentie.
 Leer de belangrijkste elementen van het onderzoek van Dr. Glen Rein dat aantoont dat DNA herprogrammeerbaar is.

Module 5: de helende kracht van muziek instrumenten.

Het is tijd om de therapeutische kracht van muziekinstrumenten te verkennen, waaronder moderne kristallen schalen en traditionele harpen, gongs, Tibetaanse schalen en het Didgeridoo-instrument – die elk zullen worden besproken in termen van spectrumanalyse en met CymaScope-video’s waarmee we kunnen zien hoe hun klanken water organiseren en structureren.
Met deze vier instrumenten zal een speciale reeks laboratoriumexperimenten worden uitgevoerd om – voor de eerste keer – de effecten van hun complexe soundscapes op de levensduur van rode bloedcellen en witte bloedcellen te onthullen.
Onze speciale gast is professor Jeralyn Glass, een kristallen kom-expert die een miniconcert zal spelen en het gebruik van kristallen kommen als therapeutische instrumenten zal bespreken — de beweging van lymfevocht in ons lichaam stimuleren… helpen ontgiften… dopamine-niveaus verhogen … het verminderen van cortisol… en het helpen van ons lichaam om een stabiele en optimale homeostase te behouden.

 Bekijk de geluidsspectrumanalyse van een kristallen schaal, harp, gong, Tibetaanse schaal en didgeridoo – en leer de speciale eigenschappen van elk instrument kennen.
Bekijk de geluiden van een kristallen schaal, harp, gong, Tibetaanse schaal en didgeridoo, zichtbaar gemaakt door het CymaScope-instrument – en bespreek de prachtige geometrie die is gemaakt op basis van hun geluiden.
Ontdek de resultaten van een unieke serie muziek- en bloedexperimenten waarbij voor elk van de 5 instrumenten de effecten op rode en witte bloedcellen worden gemeten.
Leer hoe veranderingen in de geluidsfrequenties van deze instrumenten lymfevloeistoffen verplaatsen om het lichaam te helpen ontgiften.
Ervaar het speciale mini-concert met kristallen schalen van professor Jeralyn Glass en leer de therapeutische kracht van kristallen schalen kennen.

Module 6 over de menselijke stem:

In deze module worden de wonderbaarlijke krachten van de menselijke stem als therapeutisch instrument onthuld. We zullen leren dat wanneer we zingen, onze stemfrequenties infrarood licht creëren (de taal van cellen), en dat we niet alleen voor onze eigen cellen zingen, maar ook voor die van iedereen in onze nabijheid.
We zullen ook diep ingaan op de vocale stimulatie van de nervus vagus en de productie van stikstofmonoxide, waarbij we het brede scala aan gezondheidsvoordelen leren die worden verkregen door zingen en neuriën.
Anders Holte, die het geschenk van zijn prachtige stem brengt, ons leidt in eenvoudige vocale oefeningen en inzichten deelt in de spiritualiteit van zang. In zijn eigen woorden: “Bij het maken van eenvoudige, lange stemtonen hebben de cellen van iemands lichaam de tijd om de gestage en harmonieuze vibraties te ontvangen, de hersengolftoestand te verlagen van Beta naar Alpha en zelfs dieper, en een heilige ruimte binnen te gaan. ”
Ontdek hoe onze stem gemoduleerd infraroodlicht creëert dat de taal van onze cellen spreekt en iedereen om ons heen beïnvloedt
Leer dat onze stem niet alleen een aspect van ons bewustzijn is, maar ook een buitengewone akoestische versterker
Duik diep in de wetenschap van de nervus vagus en stikstofmonoxide, en het enorme scala aan gezondheidsvoordelen van zingen en neuriën
Werk samen met Anders Holte die ons zal coachen in eenvoudige, maar diepgaande vocale oefeningen om lichaam en geest voor te bereiden op diepe genezing
Bekijk een ultramoderne CymaScope-video van de zang van Anders die zichtbaar is gemaakt en een magische reeks heilige geometrie onthult.

Module 7: Muziek als medicijn: heden en toekomst

“Muziek als medicijn” heeft in de basis de sonische onderlinge verbondenheid van het lichaam-geest-systeem en het is een nieuwe reguliere medische term geworden. Meer ziekenhuizen bieden patiënten muziek aan voor genezing, zonder de aanwezigheid van een therapeut – de patiënt wordt zijn eigen therapeut. We zullen het gebruik van muziek als medicijn diepgaand onderzoeken, met een volledige onderdompeling in het lichaam en met een koptelefoon en we zullen veel van de biologische mechanismen bespreken die gunstig worden gekatalyseerd door muziek.
Onze speciale gasten zijn Anders Holte en Cacina Meadu, die ons onderdompelen in hun prachtige muziek, grote schoonheid creëren op de membranen van elke cel in ons lichaam en genezing op een diep en diepgaand niveau bevorderen.
 Ook gaan we in op de inspirerende toekomst van muziek als medicijn, zowel in de medische wereld als voor het grote publiek. Verken het brede scala aan biologische mechanismen die met voordeel worden gekatalyseerd door muziek.
 Ontdek de voordelen van Hemi-Sync en Binaural Beats bij het ondersteunen en verbeteren van neurologische en fysieke aandoeningen, waaronder chronische pijn, sensorische integratieproblemen, stress en slapeloosheid.
 Leer de mechanismen waarmee muziek de afgifte van dopamine veroorzaakt, wat leidt tot een toename van het aantal witte bloedcellen. Leer hoe “happy heterodyning” optimale nervus vagus stimulatie kan ondersteunen.
 Ervaar de prachtige muziek van Anders en Cacina, die ons meeneemt naar een plek van innerlijke verbinding en diepe genezing. Bespreek de toekomst van muziek als medicijn, een toekomst die we allemaal kunnen helpen waarmaken.

Module 8: De heilige geometrie van Cymatics

Op scholen en universiteiten wordt meetkunde vaak in droge, nuchtere bewoordingen onderwezen…Maar als geometrie wordt beschouwd in termen van zijn relatie met geluid en cymatica, is het een fascinerend onderwerp, zoals deze module getuigt.
We verkennen de prachtige structuren van kristallen, mineralen en sneeuwvlokken… en verwonderen ons over de complexiteit van een spinnenweb en de groeipatronen van fruit, groenten en bloemen. We zullen onderzoeken hoe muziek het viscerale water in ons lichaam structureert en gezondheid bevorderende cymatische patronen op onze cellen creëert.
Onze speciale gast is Dr. Robert Gilbert, die zal praten over de prachtige Song of the Sun-poster, waaraan we hebben meegewerkt… BioGeometry en hoe het toevoegen van kristallen aan de poster de helende eigenschappen ervan kan vergroten.
Ontdek hoe heilige geometrie zich manifesteert op de schaal van atomen, de bouwstenen van alle materie. Leer hoe cymatische principes alle schalen overstijgen en heilige geometrie creëren in het universum, op planeten en op aarde. Ontdek hoe heilige geometrie zich manifesteert in de prachtige levenloze wereld van kristallen en mineralen.
 Verbaas je over de heilige geometrie in regendruppels en regenbogen en hoe dit zich verhoudt tot al het leven op planeet Aarde, inclusief de dwarsdoorsnede van DNA. Bekijk een CymaScope-video die laat zien hoe muziek heilige geometrie creëert in water.
 Ontdek hoe de oude Egyptische en Indiase culturen prachtige bouwwerken bouwden met behulp van heilige geometrieprincipes.
 Leer hoe kristallen kunnen worden toegepast op heilige geometrie om hun helende eigenschappen te vergroten

Module 10: The Curious Concert Pitch Conflict — 432 Hz = A4 versus 440 Hz = A4

Als gevolg van artikelen die eind jaren negentig online verschenen, is 432 Hz aangekondigd als een meer natuurlijke en meer helende stemming voor muziekinstrumenten dan 440 Hz. Maar biedt 432 Hz concertpitch eigenlijk meer helende voordelen dan 440 Hz? En geldt dit ook voor de 444 Hz-afstemming (waaruit 528 Hz voortkomt)?
Voorstanders van 432 Hz zeggen dat 440 Hz-afstemming “geen wetenschappelijke relatie heeft met ons universum en er feitelijk voor zorgt dat de hersenen geagiteerd raken”, en dat “de nazi’s in WO II deze frequentie tegen hun vijanden gebruikten om ze op een bepaalde manier te laten voelen en denken. ” (Citaat gerapporteerd door Reuters).
In deze module gaan we dieper in op deze vragen en beweringen. We zullen het bewijs afwegen en duidelijkheid verschaffen vanuit een gefundeerd wetenschappelijk perspectief, met conclusies, getrokken uit kritisch denken en empirisch onderzoek naar menselijk bloed.

Onze speciale gasten zijn Anders en Cacina, die hun persoonlijke mening zullen geven over de stemming van 432 Hz en twee muziekstukken zullen uitvoeren in de stemming van 432 Hz en 440 Hz… zonder ons te informeren over de respectievelijke stemmingen van de twee stukken. We zullen dan een peiling houden om uw voorkeuren te ontdekken, wat ons allemaal zal verbazen.
Duik in de wilde wereld van muzikale toonhoogte in de geschiedenis. Ontdek de 3 uitvindingen die hielpen bij het identificeren van muzikale toonhoogte. Ontdek hoe menselijk bloed reageert op muziek in 432 Hz, 440 Hz en 444 Hz stemmingen.
Leer de betekenis van rekenen met grondtal 10 en de “tweede” tijdseenheid in relatie tot 432 Hz.
 Ervaar onderdompeling in de diep helende muziek van Anders en Cacina.

Module 11: Oude Egyptische sonische wetenschap

De Grote Piramide van Egypte is het eerste en enige overgebleven wonder van de antieke wereld. Het heeft duizenden jaren als een gigantische magneet voor toeristen gewerkt, en zelfs de oude Grieken en Romeinen stonden vol ontzag en verwondering aan de basis.
De oude Egyptenaren legden de basis voor veel wetenschappen – en sommige van hun ontdekkingen beïnvloedden de Griekse en Romeinse wetenschap, waaronder akoestische verbetering van openbare gebouwen, die werd geïnspireerd door akoestische kennis verkregen van de oude Egyptische priester-wetenschappers.
Ondanks de opkomst van wetenschap en technologie sinds de Renaissance, hebben we nog veel te leren van de oude Egyptenaren, zoals deze fascinerende module onderzoekt.
Onze speciale gast is Freddy Silva, die tientallen jaren oude sites heeft onderzocht en heeft ontdekt dat ze tussenpersonen zijn tussen de materiële en spirituele werelden. Freddy zal een buitengewone gebeurtenis met ons delen die hij heeft meegemaakt in de Grote Piramide.
Onderzoek het bewijs dat de Grote Piramide een opstandingsmachine* is en een echt model in steen van Nut, de Egyptische godin van de lucht en de hemel, en haar voortplantings systeem.
Ervaar het levendige verslag van John van de dag in 1997 toen oude Egyptische hiërogliefen op de met zand bezaaide sarcofaag verschenen en zijn rugblessure op wonderbaarlijke wijze werd genezen.
Leer het geheim, ontdekt door de oude Egyptenaren, dat kwartsrijk rozengraniet, gewonnen en vervoerd vanuit de Egyptische stad Aswan, kwaliteiten heeft die de helende kwaliteit van vocaal geluid versterken.
Ontdek het symbolische doel van de dubbele “eileiders” die de Koningskamer en de Koninginnekamer binnendringen, en de locatie van de symbolische “eierstokken” van de godin Nut.
Luister naar Freddy Silva’s buitengewone verslag van de gebeurtenissen die zich voor hem en zijn groep in de Koningskamer van de Grote Piramide afspeelden

* Zoals beschreven door Dr. Renée Friedman, Egyptoloog